Лидерите на двата синдиката КНСБ и КТ Подкрепа призоваха за

...
Лидерите на двата синдиката КНСБ и КТ Подкрепа призоваха за
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за контретен план за енергетиката, преди да се затворят централите

Лидерите на двата синдиката КНСБ и КТ " Подкрепа " приканиха за съответен проект за развиването на българската енергетика, който да бъде признат преди да се пристъпи към затварянето на въглищните централи. Днес в София ще има митинг-шествие на работещите в „ Мини Марица-Изток “, които упорстват за оптимално удължение на живота на комплекса.

Пламен Димитров и Димитър Манолов бяха единомислещи в ефира на Българска национална телевизия, че въглищните мини могат да затворят едвам когато у нас бъдат построени различни енергийни мощности, чието произвеждане да може да замести напълно въглищните ТЕЦ-ове.

Лидерът на „ Подкрепа “ Димитър Манолов акцентира, че един от главните проблеми е и методът, по който се дефинира цената на въглеродните излъчвания. Президентът на КНСБ Пламен Димитров прикани в Плана за резистентност и въстановяване да се потърсят способи за справяне с казуса със скъпите въглеродни излъчвания, а също и да се плануват съответни стъпки за развиването на района до и след затварянето на мините.

Пламен Димитров разяснява още, че КНСБ обмисля дали да се включи в митинга на бизнеса против повишаването на тока у нас. Според него е изпусната опцията в актуализацията на бюджета да се вземат ограничения за компенсиране на повишаването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР