Лидерите на четите политически сили в коалицията ще се съберат

...
Лидерите на четите политически сили в коалицията ще се съберат
Коментари Харесай

Коалицията се събира на 1 май заради цената на газа

Лидерите на четите политически сили в обединението ще се съберат в неделя, 1 май, с цел да обсъдят възможните обезщетения на бизнеса поради прекъсването на природния газ от " Газпром " на 27 април. 

Очаква се да бъде разисквана и позицията на ръководещото болшинство във връзка военната помощ, която България може да окаже на Украйна. 

Това е първият съвет на обединението след връщането на Кирил Петков и българската делегация от Киев - само Българска социалистическа партия отхвърлиха да излъчат собствен представител в нея. 

През това време Корнелия Нинова свика среща с представителите на най-големите работодателски организации, които настояха държавното управление да стартира да заплаща в рубли на " Газпром " и да възобнови контракта с съветската компания, а до момента в който това не се случи - да поеме от бюджета разликата сред остарялата и новата цена на газа. 

На 4 май се чака Народното събрание да изслуша Кирил Петков, ръководителя на енергийния регулатор и ръководителите на службите за сигурност поради спирането на газовите доставки. В същия ден ще се гласоподава и решение за помощта за Украйна. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР