Лидерите на БРИКС са притеснени заради политиките на протекционизъм, съобщава

...
Лидерите на БРИКС са притеснени заради политиките на протекционизъм, съобщава
Коментари Харесай

VOA: Лидерите на БРИКС притеснени заради търговската война между САЩ и Китай

Лидерите на БРИКС са обезпокоени поради политиките на протекционизъм, оповестява радио The Voice of America, показва " Фокус ". Лидерите от петте страни от групата БРИКС показаха паника за това, което президентът на Южна Африка разказа като неотдавнашна опасност за многостранността и устойчивия световен напредък - не толкоз завоалирано позоваване на комерсиалната война сред Съединени американски щати и най-богатия член на БРИКС, Китай.

Китайският президент Си Дзинпин съобщи пред форума в Йоханесбург: " Търговската война би трябвало да бъде отхвърлена, тъй като няма да има победител ", сподели той. " Икономическата надмощие е още по-нежелателна, тъй като ще подкопае груповия интерес на интернационалната общественост. Тези, които преследват тази идея, единствено ще пострадат. "

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса сподели: " Ние се срещаме тук, госпожи и господа, във време, когато многостранната комерсиална система е изправена пред невиждани провокации...Ние сме загрижени от повишаването на едностранните ограничения, които са несъвместими със разпоредбите на Световната комерсиална организация и се тормозим за въздействието на тези ограничения, изключително що се отнася до разрастващите се страни и стопански системи. Това развиване изисква задълбочено разискване на ролята на търговията за поощряване на устойчивото развиване, изключително на приобщаващия напредък. "

БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Блокът одобри Южна Африка през 2010 година като част от задачата си за равнене на световните условия посредством посланичество на нетрадиционни сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР