Лидерите на Азербайджан и Армения се споразумяха вчера да не

...
Лидерите на Азербайджан и Армения се споразумяха вчера да не
Коментари Харесай

Азербайджан и Армения се споразумяха да не прибягват до сила и да изпълняват споразуменията

Лидерите на Азербайджан и Армения се споразумяха през вчерашния ден да не прибягват до мощ при уреждането на разногласията между тях и да извършват постигнатите към този момент съглашения сред двете някогашни руски републики, съобщи Ройтерс, като се базира на новинарската организация РИА.

 Путин пробва да спре спора за Карабах с водачите на Армения и Азербайджан Виж още

Руският президент Владимир Путин влезе в ролята на медиатор и се срещна с азербайджанския президент Илхам Алиев и с арменския министър председател Никол Пашинян в съветския черноморски град Сочи.

Миналия месец се стигна до конфликти сред Армения и Азербайджан, при които починаха над 200 души. До конфликтите се стигна макар постигнатите през предходната година и през 2020 година съглашения за намиране на спокойно решение на различията сред двете страни.

" Споразумяхме се да не използваме мощ и да не прибягваме до закани за приложимост на мощ, да обсъждаме и да решим всички проблематични въпроси единствено въз основата на взаимното ценене на суверенитета, териториалната целокупност и неприкосновеността на границите ", се споделя в взаимно изказване на двете страни, представено от РИА.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР