Лидерите на 27-те страни членки на ЕС решиха на извънредна

...
Лидерите на 27-те страни членки на ЕС решиха на извънредна
Коментари Харесай

Весела Чернева: Украйна ще се превърне не само в страна с много б...

Лидерите на 27-те страни членки на Европейски Съюз взеха решение на изключителна среща на върха в четвъртък спомагателна финансова помощ през идващите 4 години.

Виктор. Лидерите обаче поеха ангажимент замразените еврофондове на Унгария да не бъдат пренасочвани към Киев. Съгласиха се и помощта да бъде обсъждана, само че без Унгария да има опция да я блокира.

 

Весела Чернева, заместител - шеф на Европейския съвет за външна политика, означи пред БНР, че в идващите две години Орбан няма да може да поставя несъгласие върху поддръжката за Украйна.

 

" След това, в случай че има обзор на успеваемостта на помощта, може да се опита да разяснява. Но всъщност помощта за Украйна е избавена от неговото посягане.

 

Орбан ще продължи да търси други мотиви. Неговата война против Европейския съюз е за превъзходство. Той ще употребява всички принадлежности, които са му разполагаем, най-много ветото.

 

Орбан се надява, че в случай че има втори мандат за Тръмп, това ще накллони везните в негова посока. Тръмп също няма доверие в Европейски Съюз. Иска да се занимава със страните в него по настрана ".

Този път по-сериозната опасност за Орбан беше процедурата по член 7, счита Чернева.

 

" Това не е просто опасност, че Унгария няма да има право на глас по значимите решения на Европейски Съюз, само че би било и дефинитивно засвидетлстване на изолацията на страната.

 

След изборите в Полша и прекосяването на властта в ръцете на Туск Унгария към този момент е сама в позоцията си във връзка с Украйна ".

 

На влизане на тази лидерска среща Туск съобщи: " Нямаме проблем с умората от войната в Украйна. Изморихме се от Виктор Орбан. Не мога да се примиря с егоистичната игра, която играе. Време е да реши дали Унгария ще остане в нашата общественост, или не. Позицията му е опасност за нашата сигурност “

 

Весела Чернева счита, че Туск е излъчен за представител и изразител на позицията, че Орбан е огромен проблем и на всички е пристигнало до гуша от него.

 

" От друга страна той дава отпор на тези гласове, които споделят, че Европейски Съюз може би е изтощен от войната в Украйна. За Полша проваляне на Украйна би било огромен проблем за личната й сигурност.

 

Но има и известна смяна на насторенията в Европа. За от ден на ден хора войната в Украйна наподобява освен въпрос на сигурност, само че и на стопанска система, на инфлация ".

Мелони беше на страната на Европа, а не на Орбан, уточни още Чернева.

 

" Тя обаче ще се опита да играе ролята на мост сред християндемократите и консерваторите в Екологичен потенциал. Така че в бъдеще ще би трябвало да приказва по-често с Виктор Орбан ".

 

50-те милиарда на Европейски Съюз за Украйна не са средства, които ще вземат от другаде. Те ще бъдат в допълнение набирани, изясни още заместител - шеф на Европейския съвет за външна политика.

 

" Те са дребна част от средствата, които са нужни на Украйна. Икономиката й би трябвало да продължи да действа, с цел да не се трансформират украинците в бежанци. А в един миг да стартира да създава и нужното й въоръжение на своя територия.

 

Чернева разяснява въпроса с европейската селскостопанска политика.

 

" В Европейски Съюз към 4% са хората, заети в селското стопанство. А е имало времена, в които до 40% от средствата на Съюза отиват за селското стопанство. Има една огромна непропорционалност в отделяните аграрни дотации. Съюзът повече не може да продължава по този начин. Трябва да има преоценка. Недоволството се оправдават с войната, само че тази промяна е неизбежна ", съобщи Весела Чернева.

Разделението в обществата способства за общото положение на комплицираност и неведение в каква посока да се поеме. Това няколко месеца преди европейските избори не е по никакъв начин добре и не е по никакъв начин инцидентно.

 

" Разединението е това, от което Путин се храни ", счита тя. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР