Лидери на големи държави също могат да бъдат санкционирани, наказанията

...
Лидери на големи държави също могат да бъдат санкционирани, наказанията
Коментари Харесай

Адв. Кашъмов:Държавни лидери също могат да бъдат санкционирани при военни престъпления

" Лидери на огромни страни също могат да бъдат глобени, наказванията не са палиативни, има действителна правдивост, не става дума единствено да се каже, че някой е неприятен, действително се издават и извършват присъди. Въпросът е да се даде за международната общност ясна граница какво е закононарушение и по какъв начин се води война ", това сподели в " Твоят ден " по юрист Александър Кашъмов.

" След това следствие може да се чака да се осъществя смисълът, че всички сме една общественост, огромният проблем е, че най-големите страни не са включени, странят от Международния углавен съд - Китай, Индия не са подкрепили статута, Русия е подписала, само че не е утвърдила, тъй че официално на нейната територия не може да работи, само че може да работи във връзка с ръководители и водачи, които правят закононарушения на териториятана страна, която го е подкрепила, Украйна също не е утвърдила, само че е подала заявления, което основава правно съображение за започване на правораздавателна активност ", акцентира той.

" Правила за водене на война съществуват повече от 100 години, забрани за потребление на разнообразни типове оръжия ", добави юристът.

" Вече 20 години работи Международният углавен съд, основан е през 1998 година. По-рано имаше обособени трибунали, тук към този момент има систематични правила, обособени съдии и експерти влизат в състава му. Гледат се военни закононарушения, геноцид, закононарушения против човечеството ", обясни юрист Кашъмов.

Според него в Украйна могат да се търсят военни закононарушения за увреждане на цивилно население.

" Първата страна, която сезира за военни закононарушения в Украйна бе Литва, по-късно се включиха група страни и България е измежду тях ", сподели още юристът.

За него процесът може да продължи дълго, тъй като се събират доказателства, би трябвало да отидат на място интернационалните екипи, които да работят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР