Лидерът във Втора футболна лига "Кариана" /Ерден/ потвърди официално напускането

...
Лидерът във Втора футболна лига "Кариана" /Ерден/ потвърди официално напускането
Коментари Харесай

От Кариана /Ерден/ обявиха с отворено писмо защо напускат родния футбол

Лидерът във Втора футболна лига "Кариана " /Ерден/ удостовери публично напускането си на родния футбол. Днес от клуба разпространиха отворено писмо в медиите, в които публично назоваха аргументите за отдръпването си. Документът е подписан от вицепрезидента Камелия Йосифова.

ОТВОРЕНО ПИСМО

от ФК "Кариана "
Комплексни са аргументите ФК "Кариана " /Ерден/ да прекрати присъединяване си във Втора професионална футболна лига от 1 януари 2021 година. Една от тях е, че сега здравословното положение на притежателя на клуба Милан Йосифов е несигурно. От няколко месеца лекарите се пробват да се оправят със здравословните проблеми на татко ми.
Както Ви е известно, планът „ Кариана” е точно на Милан Йосифов. Само неговото мощно предпочитание и обич към футбола, поддръжката на фамилията и сполучливо ръководения бизнес, разрешиха на ФК,,Кариана “ да се осъществя сполучливо шест години, от които трета в професионалния футбол. Благодарение на футболистите и положителната работа на треньорския щаб ФК "Кариана " напълно справедливо дълго време е водач в класирането. Повечето експерти в България не имаха вяра, че един тим от село може да е отпред и да превъзхожда противници с обичаи във футбола. Няма по какъв начин с лека ръка да се постави точка на нещо, което е градено с години, с доста нерви, и не на последно място, с доста обич!
За жал, живеем във време на пандемия, което също дава отпечатък върху живота в целия свят. Въпреки рецесията напролет, управлението на ФК "Кариана " не остави футболисти и треньори, както и техните фамилии без заплати. Месечните хонорари се получаваха не на 50, не на 70, а на 100 % в месеците, когато страната бе затворена, до момента в който в други клубове имаше фрапантни понижения. Така е и в този момент – постоянно в точния момент се изплащат заплати и награди.
ФК "Кариана " не получава никаква помощ от страната, средствата за прехрана са само от сполучливо ръководения бизнес на притежателя на отбора от село Ерден. Държавата оказва помощ на спорта в страната, само че за едни е майка, а за други мащеха. За едни има милиони за игрища, а за други – нищо! Със лични средства клубът има затревен терен и терен с изкуствена настилка, където могат да се играят и публични мачове. С оскърбление отчитаме, че за хората, които дават пари за спорта няма данъчни облекчения, а единствено нови и нови разпореждания и условия.
Настояваме да се промени политиката на управителния орган на българския футбол – БФС! За всички е видно до къде стигнахме с обичаната ни игра. Спомените от далечната 1994 година от ден на ден избледняват, а светлина в тъмния тунел няма!
ФК "Кариана " си завоюва уважението на доста хора в района и страната. Тимът от това малко бойчиновско село сподели по какъв начин би трябвало да се работи, с цел да има триумфи!
Не се колебая, че отрицателните реакции за преустановяването на присъединяване на тима са доста.
За жал, когато в едно нещо се намеси и човешкият фактор – би трябвало да се взимат и сложни решения!

Камелия Йосифова, вицепрезидент на ФК Кариана
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР