Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал ще бъде възстановен от

...
Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал ще бъде възстановен от
Коментари Харесай

Възстановен ли е Рафа? Треньорът му даде всички отговори

Лидерът в международната класация Рафаел Надал ще бъде възобновен от контузията на коляното и ще взе участие на финалния шампионат на АТП в Лондон. Това съобщи старши треньорът на испанеца Карлос Моя. Надпреварата в английската столица стартира в неделя, а Надал е в групата с най-хубавия български тенисист Григор Димитров, Доминик Тийм (Австрия) и Давид Гофен (Белгия). 31-годишният Надал приключи присъединяване на шампионата от сериите " Мастърс " в Париж през предходната седмица поради дискомфорт в дясното коляно.

" Рафаел е добре, коляното му е наред ", сподели някогашният номер 1 в света Моя в Милано, където е част от работна среща на треньори по тенис. " Той се отхвърли в Париж, с цел да не поема непотребен риск. Надал ще взе участие в Лондон, тъй като това е единственият огромен шампионат, който той не е печелил ", добави Моя.

Рафаел Надал завоюва купите от " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати през тази година и за четвърти път в кариерата си приключва сезона като номер 1 в международната класация. Моя, който стана старши треньор на испанеца преди година, съобщи, че резултатите на Надал през годината не са го изненадали.

" Очаквах Рафа да бъде номер 1 още веднъж. Не съм изненадал, тъй като го виждах по какъв начин тренира, както постоянно с доста пристрастеност. Неговият тенис и душeвност го изведоха до номер 1 ", сподели още Моя. Надал стартира в понеделник с дуел против Давид Гофен присъединяване си на финалния шампионат на АТП в Лондон. Гледайте онлайн всички тенис шампионати от веригите ATP 1000, 500, както и определени от ATP 250 по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Изявите на Григор Димитров от веригите ATP 1000, 500 и 250 може да следите онлайн по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР