Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас

...
Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас
Коментари Харесай

Черноморец се справи с коварния Черно море, Академик Пловдив надви у дома Берое

Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас стигна до още един триумф през сезона, надигравайки с 83:76 вкъщи състава на Черно море Тича в дуел от 17-ия кръг.

В своята зала " Бойчо Брънзов " домакините стартираха решително и след първата четвърт водеха с 8 точки при 22:14, само че до почивката варненци обърнаха развоя на срещата и по този начин паузата пристигна при най-малък задатък за тях - 46:45.

Битката продължи да бъде равностойна и след подновяването на играта, като гостите даже съумяха да усилят минимално преднината си преди решителните 10 минути - 61:59. В хода на последната четвърт обаче баскетболистите на Васил Евтимов взеха своето, като първоначално серия от 14:2 им оказа помощ да поведат в резултата при 67:65, а в идващите минути " акулите " съумяха да се откъснат на 8 точки пред своя противник, с цел да затворят мача с 83:76.

За спечелилите над всички беше, който приключи с 27 точки, а с една по-малко се регистрира Андрей Иванов, който прибави и 12 битки, с цел да завърши с " дабъл-дабъл ". С " дабъл-дабъл " приключи и Травис Макконико - 13 точки и 12 битки.

От другата страна Тач Ънру вкара 24 пункта за " моряците ", до момента в който Къртис Джоунс завърши с 19.

В класирането Черноморец Бургас остава водач с баланс 15-2, а Черно море Тича заема 7-ата позиция с актив 7-10.



Междувременно, Академик Пловдив стигна до своя пети триумф от началото на акцията, побеждавайки с 86:80 вкъщи Берое Стара Загора.

Състезателите на Йордан Янков пропиляха в хода на третата част двуфирения задатък, който бяха натрупали до почивката, само че в хода на последната четвърт " студентите " си върнаха контрола върху срещата и по този начин взеха реванш за трагично проваляне от старозагорци преди няколко месеца.

Филип Хенри поведе пловдвчани към триумфа със своите 26 точки, до момента в който за гостите Карлос Пепин завърши с " дабъл-дабъл " - 28 пункта и 10 битки.

Въпреки успеха обаче Академик Пловдив остава на дъното в НБЛ с баланс 5-12, а в това време Берое е 6-и с актив 7-10.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР