Лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова заявява, че поема

...
Лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова заявява, че поема
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към БСП: Не давайте партията на търговците!

Лидерът в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова декларира, че поема отговорността за тежката загуба на изборите 2 в 1, поради което подава оставка, само че предизвести, че идват тежки месеци и поучава социалистите да се стремят да не бъде отнето правото им на директен избор на новия ръководител на Българска социалистическа партия.

" Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото Народно събрание и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези пагубни резултати и депозирам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш ръководител и единствените, които имате право да я получите.

Надявам се с това да спрат всевъзможни неистини и тълкования на знайни и незнайни платени анализатори, които нямат никаква визия от разпоредбите и Устава на Българска социалистическа партия, само че непрекъснато разясняват " неистинската " ми оставка.

Няма да вземам участие в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на Българска социалистическа партия, с цел да се избегнат всевъзможни внушения за моя интервенция в решенията на груповите органи на партията. Ще се съсредоточа в работата в Народното събрание, където ще пазя вашите ползи, както съм го правила постоянно до момента ", написа Нинова в отворено писмо до членовете на Българска социалистическа партия.

И още: " Скъпи приятели, минахме дружно през доста борби и тествания. Благодаря ви за поддръжката, труда, обичта и всеотдайността през миналите години. Правила съм неточности, само че в никакъв случай не ви предадох и не продадох Българска социалистическа партия, все пак, на което бях подложена.

Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и използването ѝ за трупане на персонално благосъстояние и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, " дълбоката страна " и мафията не могат да диктуват какво да вършим.

Сега желая да ви предупредя: чакат ни тежки месеци. Не бяха минали и 24 часа от оставката ми и наддаването за Българска социалистическа партия стартира. Чуха се изявления, които съставляват оттегляне от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разрушена извън, а ще бъде отворена от вътрешната страна.

Познавам ви: вие сте същински, почтени и почтени хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката и. Не позволявайте да ви лишават най-демократичното право на директен избор на ръководител! Не позволявайте някъде скритом да решат и да ви конфигурират подвластен и комфортен човек отпред!

Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият полезностите ни!

Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми почитание към вас. Бъдете здрави! Имайте религия и в никакъв случай не се предавайте. Сега си починете през август и събирайте сили за септември. Ще бъде забавен месец ", се споделя още в писмото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР