Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес записа най-добрата

...
Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес записа най-добрата
Коментари Харесай

Маркес доминира в третата MotoGP тренировка в Австрия, Роси отива в Q1

Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес записа най-хубавата обиколка в третата свободна подготовка от спортния уикенд на австрийската писта " Ред Бул Ринг ". Прогнозата за дъжд обаче се оказа вярна и трасето още веднъж беше мокро, като по този начин никой от водачите не съумя да усъвършенства времето си от първата петъчна подготовка.

He sat in the box for most of the session, but @marcmarquez93 is flying now #AustrianGP pic.twitter.com/9XwAV5WC50
— MotoGP™ (@MotoGP) August 11, 2018
Именно поради това деветкратният първенец Валентино Роси не си завоюва непосредствено място в квалификацията, отреждаща полпозишън, и ще би трябвало да си го заслужи в Q1. Доктора ще кара в Q1 за първи път от Гран При на Австралия на " Филип Айлънд " през 2017-а.

Маркес излезе на пистата 20 минути, откакто бе даден старта на сесията, само че това му бе задоволително, с цел да запише отлична обиколка - единствената под минута и 28 секунди. С напредването на тренировката времената ставаха все по-добри, а пистата изсъхваше, само че през последните 5 минути още веднъж стартира да вали.

На второ място зад Маркес се подреди Брадли Смит с КТМ, а на трето - Скот Рединг с Aprilia. И двамата обаче ще карат в Q1, където за любимци се считат Доктора, Джак Милър (Ducati) и Алекс Ринс (Suzuki).

It's still @AndreaDovizioso who leads the way heading into FP4 on combined times #AustrianGP pic.twitter.com/dB4qVCN26n
— MotoGP™ (@MotoGP) August 11, 2018   Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР