Лидерът в генералното класирана за Световната купа по ски алпийски

...
Лидерът в генералното класирана за Световната купа по ски алпийски
Коментари Харесай

Марко Одермат триумфира в гигатнския слалом в Кортина д'Ампецо

Лидерът в генералното класирана за Световната купа по ски алпийски дисциплини Марко Одермат реализира седмата си успеха от началото на сезона, откакто победи в гигантския слалом в Кортина д`Ампецо, Италия.

25-годишният швейцарец бе най-бърз на пистата " Олимпия деле Тофане ", спирайки хронометрите на 1:25.57 минути.

Втори се подреди норвежецът Александър Омод Килде, който позволи неточност в междинната фаза от спускането и в последна сметка изостана на 0.35 секунди от първото място.

Последното място на почетната стълбичка пък сграбчи италианецът Матиа Касе за наслада на локалната аудитория. За 32-годишният алпиец това беше трети подиум от началото на сезона и първи в дисциплината великански слалом, откакто предходните два пристигнаха в спусканията във Венген, Швейцария и Вал Гардена, Италия.

В борбата за Големия бистър глобус Марко Одермат продължава да усилва преднината си, като швейцарецът към този момент води с 1286 точки, следван от Александър Омод Килде с 1073 и Хенрик Кристоферсен със 779 точки.

В дисциплината великански слалом Одермат също е водач с актив от 440 пункта, втори е Килде с 392, а трети е австриецът Винсент Крихмайер с 254.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР