Лидерът на "Воля - българските родолюбци" Веселин Марешки изпраща отворено

...
Лидерът на "Воля - българските родолюбци" Веселин Марешки изпраща отворено
Коментари Харесай

Марешки пише писмо на Тръмп, моли го да спре сделката с Ф-16


Лидерът на "Воля - българските родолюбци " Веселин Марешки изпраща отворено писмо до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с въпроси за договорката за самолетите F-16. На брифинг в Народното събрание Марешки прочете писмото, адресирано до Тръмп. В него той моли президента Тръмп като последна инстанция да спре "тази грабителска договорка ".

"Не притискайте България да се хвърли във финансова бездна, не обричайте на бедност един заслужен европейски народ ", упорства Марешки в писмото си. Писмото е подписано от цялата парламентарна група. С него Марешки насочва покана към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети красивата ни страна, да се срещнете с хората и да чуе тяхното мнение по въпроса със самолетите.

Марешки изясни, че още през днешния ден ще изпрати отвореното писмо, в което пита: "Защо Съединени американски щати толкоз притиска България да направи този безразсъден разход? Наясно ли е, че най-богатата страна обрича на бедност най-бедната страна на Европейски Съюз? ". Друг въпрос е за какво Съединени американски щати не създадат жест като предан сътрудник в НАТО и не дават безплатно такава техника за България?

Марешки изрази вяра с това писмо да притегли вниманието на интернационалната общност, на страните членки на Европейски Съюз и на медиите.

В писмото си той декларира, че в случай че една договорка е правилна, то би следвало и двете страни да печелят.

"В случая не е по този начин. Моята страна губи и то доста. Вероятно не са ви разказали, че в България минималната месечна работна заплата е 320 $, междинната към 600 $, а междинната пенсия е 224 $, минималната пенсия е 126 $ и повече от два милиона пенсионери или 30 % от българския народ живеят на границите на бедността ", осведоми още в писмото си водачът на "Воля " президента на Съединени американски щати. В него той декларира, че "народът на България оцелява, а не просперира ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР