Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че

...
Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че
Коментари Харесай

120 000 граждани на РСМ имат право, а как ще гласуват, пита Каракачанов

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация и боен министър Красимир Каракачанов разгласи, че над 120 000 жители на Република Северна Македония , които са с български паспорти, ще имат право да гласоподават на идните парламентарни избори. Това написа той в обществената мрежа Facebook.

Той си пожела към този момент да не е закононарушение против " македонската чест ", в случай че македонски политик, държавник или негов непосредствен кръвен родственик се заявява свободно и като етнически българин без да бъде хулен, руган и подиграван за това . " Знам, че на доста от тях не им е елементарно да се разкрият и обявяват обществено като българи, само че знам също, тъй като познавам персонално някои от тях, че те си милеят скрито за Майка България и бленуват за, както е споделил великият водач на Вътрешна македонска революционна организация Тодор Александров, " обединяването на целокупното българско племе ", написа Каракачанов.

Избирателните описи, в които са записани всички български жители, са обществена информация и всяка българска община е длъжна по закон да обявява , физически и онлайн хората, които имат право да гласоподават в тази община.

Каракачанов признава, че е погледнал уеб страниците на българските общини и е разкрил доста забавни имена на хора от Македония, придобили българско поданство . Това е въз основата на заявен от самите тях български генезис и самоопределящи се като етнически българи.

Сред инцидентните имена, на които той е попаднал, са да вземем за пример:

Александар Николоски - записан в регион " Средец " - София,

Антонио Милошоски - записан в регион " Възраждане " - София,

Никола Мицевски - в Кюстендил,

Стефан Андоновски - Кюстендил,

Мария Андоновска - Благоевград,

Люпчо Димовски - Кюстендил,

Боян Стояновски - Благоевград,

Иван Йорданов - Кюстендил,

Игор Здравковски - Кюстендил,

Мария Петрушевска - Средец,

Даянчо Ефтимов - Благоевград,

Здравко Траянов - Благоевград,

Александар Пандов - Средец,

Петар Богойески - Оборище,

Филип Петровски - Средец,

Стевица Янева - Петрич,

Тало Груевски - Благоевград.

Българският вицепремиер изясни, че всеки може да ревизира тези описи. Той се застрахова, че всяко съвпадане на имена с лица, заемащи управителни политически и публични позиции в Македония, може да е инцидентно .

" Ако обаче не е съвпадане и в случай че тези хора са тези, за които си мисля, уповавам се това също да е в реда на нещата ", написа Каракачанов. Той посочи, че с изключение на право на глас всички тези " видни " македонски българи, както и останалите над 120 000 български жители в Македония, имат и право на гратис имунизиране против COVID-19, както и еднакъв достъп до здравната система на България и на целия Европейски Съюз . Това е същинската взаимност на родината България към своите многочислени жители - българи, живеещи както в Македония, по този начин и на всички места по света, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР