Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Северна Македония Християн

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Северна Македония Християн
Коментари Харесай

Мицкоски ще използва името „Северна Македония“ при полагането на клетва

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и предстоящ министър председател на Северна Македония Християн Мицкоски съобщи, че ще употребява конституционното име на страната при полагането на клетва по встъпването си в служба. Мицкоски обаче съобщи, че няма да спре да употребява името „ Македония “ в ежедневната си приложимост.

„ Конституционното име на страната е ясно, тук не би трябвало да имаме двойни стандарти, да се усещаме безотговорни пред жителите или да ги подвеждаме, знаем какво е конституционното име, то е с прилагателно ", сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ в изявление за телевизия " Сител ".

Той акцентира, че битката с корупцията ще бъде главен приоритет за неговото държавно управление.

„ В първите дни от съставянето на новото държавно управление ще проведа работна среща с новия министър на вътрешните работи Панче Тошковски. Трябва да има отговорност за всички тези съмнения, за всички тези доказателства, които доближиха до нас през последните дни за закононарушения, осъществени през миналия интервал, само че в това време споделям обществено и го дублирам непрестанно, че няма да има никаква приемливост към нито един член на държавното управление или към нито един определен човек, който ще бъде обвързван с каузи за закононарушения и корупция. “ - сподели Мицкоски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР