Лидерът на Възраждане Костя Копейкин се извини на журналистката от

...
Лидерът на Възраждане Костя Копейкин се извини на журналистката от
Коментари Харесай

Костя се извини на прогонената журналистка

Лидерът на " Възраждане " Костя Копейкин се извини на журналистката от Българска национална телевизия Цвета Стратиева - Флора, която изгони от мероприятие предходната седмица, и я увери, че е добре пристигнала на партийните събития отсега нататък. Едновременно с това Костадин Костадинов съобщи, че " пристрастните и субективни публицисти (...) ще не престават да не бъдат допускани " на партийни мероприятия.



Това стана под неин пост в обществената мрежа " Facebook ", в който в детайли описа за обидите и заканите, които са й отправени от Костадинов и негови съпартийци при закриването на предизборната акция на " Възраждане " в петък. Журналистката е била там като чиновник в Българска национална телевизия с съответна задача, само че Костадинов, откакто я разпознал, настоял тя да напусне, тъй като съгласно него тя не е публицист и нямало значение къде работи.

След като Стратиева отказала, деятели на партията я освиркали, други я обиждали ( " хитруша ", " безличие ", " отпадък замърсен ", " вън отпадък " " вън мърша " ), а наедрял мъж се заканил: " След като не искаш да излезеш по лесния метод, ще те изкараме от тука по сложния ", размахвайки ръка и показвайки жест за пестник.

Българска национална телевизия до този миг не е излязла с публична позиция по случая. Водещи на публичната телевизия в границите на следизборното студио в неделя вечер пробваха да накарат Костадинов да изясни дейностите си, само че по този начин и не съумяха пълноценно да защитят сътрудника си. В нейна поддръжка с декларация излезе Асоциацията на европейските публицисти.

От написаното от журналистката във " Facebook " през днешния ден се схваща, че причина за спора е по-ранен спор сред нея и Костадинов още веднъж в обществената мрежа. През 2022 година тя е коментирала законопроекта на " Възраждане " за задграничните сътрудници като е отбелязала, че партията получава финансиране от канала за шерване на видеосъдържание YouTube, благосъстоятелност на американска корпорация, т.е. също е задграничен сътрудник. Позовала се и на отзиви на адвокати.

По-късно обаче разгласила допълнение, в което цитирала други адвокати, споделящи теза на Костадинов. Претенцията му към него била, че противната теза е показана посредством допълнение, а не като нова независима обява. " Аз държа на това, че нямам проблем с това да преоценявам дейностите си и да признавам грешките си и сервирам своите откровени извинения към господин Костадинов, в случай че по някакъв метод съм реагирала непозволено и не съм показала неговата теза в целокупност ", написа през днешния ден журналистката.

Под поста й е реагирал водачът на " Възраждане ", който признава, че на собствен ред се е заблудил в преценката си, тъй като вярвал, че й липсва обективност. " Вие имате задоволително чест и героизъм, с цел да признаете грешката си, ето за какво не заслужавахте отношението ми в петък ", написа Костадинов. Съветва: " Не допускайте нечистоплътни видове да ви употребяват и да ви трансформират в знаме на нечистите си инициативи, както се пробват да го сторят " загрижено " сега ".

През октомври предходната година Костадинов опита несполучливо да изгони от публична конференция в Българска телеграфна агенция репортера на " Дневник " Ралица Фичева.

Той настоя представители на " Дневник ", " Капитал ", " Медиапул " и " Клуб З " да изоставен залата, тъй като били " жълто-кафяви отходни тръби на американското посолство ".

След като журналистката отхвърли да излезе, а управлението на пресклуба в Българска телеграфна агенция отхвърли да му спомага, Костадинов самичък напусна конференцията си. При други изява на партията пък бяха отправени нападки против журналистката Емилия Милчева, сътрудник на " Дойче веле " поради репортаж за събирането на подписка против въвеждането на еврото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР