Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов отново призова служебния премиер Димитър

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов отново призова служебния премиер Димитър
Коментари Харесай

Костадинов с претенция - лично искал да види позицията на България за срещана на НАТО в САЩ

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов още веднъж прикани служебния министър председател Димитър Главчев неотложно да даде позицията на България за Срещата на върха на НАТО.

" Ако това не се случи, персонално аз ще отида в Министерски съвет да желая да ми бъде предоставена ", предизвести той.

" Народното събрание е единствената държавна институция, която ръководи законодателната власт. То се състои от народни представители, директно определени от българските жители ", споделя още той в позицията си, изпратена до медиите.

" През миналата седмица Народното събрание изиска чуване на служебния министър-председател Главчев, който се оказа възпрепятстван и не се появи. След това, като ръководител на парламентарната група на " Възраждане ", желаех от Министерски съвет позицията на България за Срещата на върха на НАТО. Отговорът на Министерски съвет е, че няма да я даде, тъй като е засекретена. Настоявам служебният министър-председател незабавно да оповести позицията на България.

По конституция Министерски съвет дефинира външната политика на България, само че тя се утвърждава от Народното събрание. Външна политика не се прави на мрачно, заради което позицията на страната ни би трябвало да бъде неотложно предоставена на Народното събрание. Националният интерес на България не допуска подпомагането на войната в Украйна. Най-важното за страната ни е да резервира мира. Призовавам Главчев неотложно да даде позицията на България за Срещата на върха. Ако това не се случи, персонално аз ще отида в Министерски съвет да желая да ми бъде предоставена ", разяснява Костадинов пред жители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР