Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов коментира иронично задържането на 53-годишен

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов коментира иронично задържането на 53-годишен
Коментари Харесай

Костадинов с ироничен коментар за задържането на мъжа с граната в София

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разяснява иронично задържането на 53-годишен последовател на партията в София с граната.

Ето какво написа той във Facebook:

" Току що CNN съобщи, че тежко въоръжен мъж е бил арестуван пред Белия дом. В колата му са открити пропагандни материали на Възраждане - флагове, лепенки и брошурки. Докато са го задържали, мъжът е викал " Съединени американски щати има потребност от Възраждане " и " Оставка "!

Президентът Байдън е информиран за случилото се. След половин час още веднъж са го осведомили, тъй като към този момент бил не запомнил.

CNN употребява случая, с цел да призове Костадин Костадинов да се разграничи от поддръжката си за българската марионетка Тръмп и да приключи намесата си във вътрешните работи на Съединени американски щати. "

53-годишният мъж, който беше задържан с граната на пл. „ Батенберг ", е упрекнат от Софийската районна прокуратура. Той е някогашен боен. Привърженик е на „ Възраждане ". Задържаната с него жена е член на тази партия, предаде nova.bg.

В автомобила им са открити  черна тактическа жилетка с два револвера. Според арестувания и дамата, пътувала с него, револверите са реплики. Дали обаче това е по този начин занапред ще се открива от експертизи. Открити са и ръчен електрошок, 4 броя ножове с остриета, повече от 6 сантиметра и една секира.

Полицията продължава да обяснява претекстовете за дейностите на мъжа в празничната нощ. Преди да бъде задържан той е крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и апели против носенето на маски към намиращите се в региона хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните ограничения, заяви БНР.

Присъстващи на площада са подали сигнал до полицията, след което мъжът е бил задържан, а при задържането му патрулите са намерили у него бойна ръчна граната. Отведен е в Първо РПУ в София, където е арестуван в началото за 24 часа и където работата с него продължава и през днешния ден.

Малко след ареста в столичния квартал " Дружба " е открит лек автомобил с пловдивска регистрация, ръководен от жена, която е негова спътница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР