Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов и негови привърженици се събраха

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов и негови привърженици се събраха
Коментари Харесай

Костадинов и „Възраждане“ с ултиматум към ДАНС за руската църква

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и негови последователи се събраха пред съветската черква „ Свети Николай Чудотворец “. Те дадоха ултиматум от 24 часа на ДАНС да върнат свещениците.

Събралите се блокираха придвижването по „ Цар Освободител “. 

„ Това, което се случва с Руската православна черква, ще се случи и с Българската православна черква. Това не би трябвало да го позволяваме. ДАНС, които са поделение на Централно разузнавателно управление на САЩ, изгониха съветски духовници “, съобщи иподякон Атанас Стефанов. Той направи къс курс по църковна история, припомняйки, че Руската православна черква е основана от българи – първия митрополит на Киев е Киприян.

„ Дали сме им религия, дали сме им книжовност. Вовеки веков ще бъдем дружно “, сподели Стефанов.

Той също по този начин упрекна ръководещите, че вършат всичко допустимо „ да ни вкарат във война “ и прикани за опозиция. „ Не единствено да вървим на митинги, само че и да им се възпротивим. Има православие, има България. Няма православие, няма България. Няма да поносим “, посочи Стефанов.

„ Даваме ултиматум на поделението на Централно разузнавателно управление на САЩ в България, което се споделя ДАНС, да върнат съветските свещеници. Руски и български свещеници ръка за ръка ще отворим този православен храм. Този храм, който е заключен от ЦРУ… Ако до 24 часа не изпълнят ултиматума тези американски служби, тъй като те не са български, ние българите ще се заемем с тази работа и дружно ще отворим храма “, твърди Стефанов.

Той прикани да бъде отстранено и скелето, сложено пред паметника на Съветската войска.

На 21 септември ДАНС експулсира руснак и двама беларуси. Със заповед на ръководителя на организацията са наложени насилствени административни ограничения „ експулсиране ", „ лишаване правото на престояване " и „ възбрана за влизане в Република България " за интервал от 5 (пет) години на следните непознати жители. Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България.

Придобити са данни за дейности на посочените лица, свързани с реализацията на разнообразни детайли от хибридната тактика на Руската Федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси в Република България в интерес на съветските геополитически ползи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР