Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е осъден да плати 5000

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е осъден да плати 5000
Коментари Харесай

Журналист осъди Костадин Костадинов за клевета

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов е наказан да заплати 5000 лева обезщетение на журналиста Васил Иванов, заяви в. " Сега " в петък. Решението на Софийския градски съд (СГС) не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и от двете страни.

Според правосъдния акт, с който " Сега " се е срещнала, присъдата е по отношение на обидни и оскърбителен изказвания за Иванов, оповестени във Facebook профила на Костадинов през май 2020 година

В изявленията си Костадинов твърди, че Иванов е направил " поръчков материал " и " прави това, което му кажат ". Също по този начин го упреква, че е " подвластен от системата и от тези, които му заплащат да прави нереалистични и подвеждащи материали ".

Първоначално Иванов изиска 26 хиляди лева като непълен иск от 100 хиляди лева Той съди и самата партия " Възраждане " за 10 хиляди лева като непълен иск от 50 000 лева, като съдът е отхвърлил това искане.

Новината идва дни откакто Българският хелзинкски комитет (БХК) подаде до краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов, в който се упорства за за разформироване на " Възраждане " като противоконституционна. Сигналът е по отношение на редица обществени прояви на членове на партията и техни последователи през последните години, с които съгласно правозащитниците те " целят да разрушат демократичния правов ред в България ".

По-рано Софийският областен съд възобнови делото против Костадинов за разпространение на погрешна информация по отношение на пандемията от ковид, с която може да провокира суматоха.

В края на юни Софийската градска прокуратура, че е упълномощила инспекция дали народен представител в 49-тото Народно заседание е подбуждал към принуждение, дискриминация или ненавист, като по информация на Свободна Европа става въпрос точно за Костадинов.

По-рано през годината последователи на “Възраждане ”, проведени от локални структури и депутати на партията, три пъти в три разнообразни града. Те. Също по този начин депутати от партията два пъти попречиха на народния представител Явор Божанков да приказва от парламентарната естрада и заплашваха с физическа разпра депутата Манол Пейков.

На 14 юли Софийската градска прокуратура по сигнал за антисемитски фотоколаж, споделен в групата на " Възраждане " в Телеграм.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР