Лидерът на управляващата в Полша политическа партия Право и справедливост

...
Лидерът на управляващата в Полша политическа партия Право и справедливост
Коментари Харесай

Качински заяви, че ниската раждаемост в Полша била заради пиещите алкохол жени

Лидерът на ръководещата в Полша политическа партия " Право и правдивост " (ПиС) Ярослав Качински провокира гневни рецензии и вълна от смешки с изказванието си през уикенда, че ниската раждаемост в страната се дължи частично на несъразмерната консумация на алкохол от младите дами, заяви Асошиейтед прес.

Политици от опозицията, както и доста други критици упрекнаха 73-годишния Качински, който е остарял ерген, че не е наясно със обстановката. Те също по този начин настояват, че Качински, най-влиятелният политик в Полша от 2015 година насам, персонално е частично виновен за ниската раждаемост в 38-милионната централноевропейска страна.

Критиците акцентират на напред във времето рестриктивните мерки върху абортите, които обезкуражават някои дами изобщо да забременявят. Други означават компликациите, които младежите срещат при основаването на семейство заради възходящите разноски в страната, в която инфлацията към този момент е съвсем 18 %.

Качински изрази изказванията си през уикенда, до момента в който пътуваше из страната, в търсене на поддръжка за партията си преди парламентарните избори следващата година. В събота той изясни пред аудиторията си, че не поддържа " доста ранното майчинство ", тъй като дамата първо би трябвало да узрее, с цел да стане майка. Но, в случай че дамите злоупотребяват с алкохол до 25-годишна възраст, то това " не вещае нищо положително в тази област ".

Тези изказвания провокираха както редица смешки, по този начин и голям брой рецензии.
Когато един от представителите на държавното управление съобщи в телевизионно предаване, че въздействието на алкохола върху раждаемостта в действителност е законен въпрос за разискване, депутатка от опозицията отвърна: " Това не е спор, а засегнатост към полските дами ".

Традиционно римокатолическата страна към този момент имаше един от най-строгите закони за абортите в Европа -преди 2020 година абортите бяха позволени единствено в доста малко случаи. След това ново решение постанови, че дамите повече нямат право да прекъсват бременност, когато плодът има съществени аномалии и няма да е жизненоспособен след раждането.

Това провокира най-масовите митинги в Полша през последните десетилетия. Оттогава насам има случаи на умряли бременни дами, макар че съгласно настоящия закон рискът за живота на дамата е законно съображение за аборт. Защитниците на правата на дамите настояват, че до такива случаи се стига, тъй като лекарите се опасяват да прекратят бременността, даже когато животът на дамата може да бъде заплашен, опасявайки се, че по този начин попадат по ударите на закона.

" Дали Ярослав Качински е безсъвестен, лицемерен безсрамник, или е психологично болен? ", попита депутатка от опозицията.

Лидерът на " ПиС " се отбрани като сподели, че " един почтен политик, в случай че знае сходно нещо, би трябвало да приказва за него ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР