Лидерът на управляващата партия Право и справедливост в Полша Ярослав

...
Лидерът на управляващата партия Право и справедливост в Полша Ярослав
Коментари Харесай

Качински: Германия иска да изгради федерален Европейски съюз под ръководството на Берлин

Лидерът на ръководещата партия " Право и правдивост " в Полша Ярослав Качински счита, че Германия желае да построи федерален Европейски съюз под управлението на Берлин и назова тези проекти основаването на " Четвъртия райх ". Подобни изказвания Качински направи в изявление за " Ежедневен полски вестник ", написа.

Според Качински новото немско държавно управление се стреми да федерализира Европейски Съюз и желае да подчини поляците, като ги лиши от правото им на самоопределяне.

" Ако ние като поляци се съгласим на такова съвременно поданство, ще бъдем деградирани по разнообразни способи. И лудостта на енергийната промяна, без значение от икономическите и обществените разноски, ще докара полските фамилии до беднотия в границите на десетилетие ", сподели той.

Както добави политикът, има страни, които " не са въодушевени от вероятността за основаване на Четвърти немски райх въз основата на Европейски Съюз ". " Този ​​термин не е нещо неоправдателно, тъй като не приказваме за Третия райх, а за отпратка към Първия ( т.е. Свещената Римска империя). Мисля, че отразява сносно посоката на тези промени ", изясни Качински.

Според него главният инструмент, употребен в тази активност, е Европейският съд, който е издал няколко решения по отношение на Полша, които са провокирали остри рецензии от полските управляващи. " Формулира се непотвърдена теза, че съдът не лимитира нищо. Тоест не наредбите на договорите, а неговите решения са източник на правото. Той може свободно да пояснява европейското право и да прави всъщност узурпаторски заключения от него ", сподели политикът.

" Може да се каже, че европейските институции коренно отхвърлиха [европейските] контракти ". " Договорите в Европейски Съюз престанаха да работят и съдът на Европейски Съюз стана новият законодател ", сподели Качински.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР