Лидерът на третата на изборите политическа сила Възраждане Костадин Костадинов

...
Лидерът на третата на изборите политическа сила Възраждане Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Костадинов гледа към нови избори

Лидерът на третата на изборите политическа мощ " Възраждане " Костадин Костадинов не вижда вероятност за дълъг живот на новоизбраното и към момента незаработило 49-о Народно заседание. Това съобщи той на първата публична конференция на партията след вота в неделя, провела се в Българска телеграфна агенция.

Партийният водач благодари на гласоподавателите, подкрепили " Възраждане ", като още веднъж преповтори и изказваната неведнъж от него и съпартийците му позиция - няма да бъде дадена поддръжка за държавно управление с различен мандат, с изключение на подобен на " Възраждане ".

Съзря 3 разновидността за сформиране на държавно управление - сред ПП-ДБ и ГЕРБ, който обаче ставал по-малко евентуален след Вторият вид бил обединяване сред ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, които били " евроатлантически обединения с общи полезности ". Третата алтернатива, предсказа Костадинов, е съдействие сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, което още веднъж било мъчно поради поръчката на социалистите, че няма да вършат коалиция с партията на Борисов. " Но на какво ли се нагледаха хората. "
 Планът за убийството на Българска социалистическа партия се провалил, а Нинова регистрира стабилизация
Планът за убийството на Българска социалистическа партия се провалил, а Нинова регистрира стабилизация

В Българска социалистическа партия се похвалиха, че не са изгубили гласове

" В актуалната обстановката пред партиите на първо и второ място има два разновидността - или да създадат държавно управление и да ги бият техните гласоподаватели или да не създадат държавно управление и ги бият от американското посолство. Дилемата им е доста тежка и опцията да отидем на избори доста скоро е огромна ", заключи сегашния политически тупик ръководителят на третата парламентарна мощ.

Нямало е опити за контакт от страна на други политически водачи или представители на партии след изборите, такива обаче се чака да има в бъдеще, отговори на въпрос нa News.bg Костадинов. " Ще беседваме, убеден съм в това, както разговаряхме в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Но първо би трябвало да излезе решението на ЦИК, с което ще бъдат След това би трябвало да стартира оповестяването на имената на народните представители. И когато дефинитивно стане това, най-вероятно ще стартираме да си приказваме. Това, че си приказваме, е най-хубавото нещо в демокрацията в последна сметка, тъй като аз мога да не одобрявам избраниците, само че съм задължен да одобрявам гласоподавателите им, тъй като един ден Затова съм задължен да си приказвам с тях, само че не съм задължен да се вслушвам с тях. "
 Възраждане не се опасява от нови избори
Възраждане не се опасява от нови избори

И преди съставянето на кабинет е било подвластно от тях

" Хубавото нещо на демокрацията е, че дава право на избор, хубавото е, когато тези избори са по-чести, тъй като дисциплинират избраниците и демонстрират, че от гласоподавателите зависи всичко. Правят по този начин, че политиците да не се самозабравят и да презират личния си народ . Политическата рецесия дава благоприятни условия за преосноваване на българската страна и за преосноваване на политическата система ", съобщи още Костадинов.

Попитан от News.bg какво схваща под преосноваване на страната и политическата система и значи ли това, че е срещу актуалната форма на парламентарна народна власт и в този ред на мисли би ли подкрепилза президентска република, ръководителят на " Възраждане " бе колеблив, само че посочи, че партията му поддържа парламентарната република, само че би подкрепила Има Такъв Народ в желанието им за референдум, тъй като това било най-висшата форма на народна власт. " Но на въпроса за или срещу президентска република, ние ще отговорим " не ".

Като своя заслуга на тези избори " Възраждане " обрисуваха и това, че съумели да " понижат въздействието на етническата партия Движение за права и свободи ", която била представителят на турския президент Ердоган в българския парламент.
 Костадинов: На идващите избори ще бъдем първи
Костадинов: На идващите избори ще бъдем първи

Партията е подготвена да предложи състав на кабинет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР