Лидерът на талибаните Хайбатула Ахундзада нареди на афганистанските съдии да

...
Лидерът на талибаните Хайбатула Ахундзада нареди на афганистанските съдии да
Коментари Харесай

Талибаните възобновяват изпълнението на наказания по шериата

Лидерът на талибаните Хайбатула Ахундзада подреди на афганистанските съдии да постановат санкции за избрани закононарушения, които може да включват обществени ампутации и ликвидиране с камъни, осведоми БиБиСи.

Неговият представител съобщи, че закононарушения като обир, похищение и протест би трябвало да бъдат наказвани в сходство с тълкуването на ислямския шериат.

Когато бяха на власт през 90-те години на предишния век, талибаните бяха осъждани за сходни санкции , които включват обществени изтезания. Те дадоха обещание да ръководят по-умерено, когато си върнаха властта предходната година. Но от този момент войнстващата ислямистка формация непрестанно потиска свободите. Особено правата на дамите са мощно лимитирани.

Върховният водач на талибаните разясни, че съдиите би трябвало да санкционират нарушителите съгласно шериата, в случай че осъщественото закононарушение е нарушаване на тези закони.

Заповедта е последното доказателство, че талибаните възприемат по-твърда позиция във връзка с правата и свободите.

Миналата седмица талибаните не разрешиха на дамите да посещават всички паркове в Кабул, като ги изключиха още повече от публичния живот. Групировката е изправена пред голям брой обвинявания, че нарушава човешките права, в това число на политическите съперници, дамите и публицистите.
 В Афганистан не разрешиха на дамите да посещават паркове и фитнеси
В Афганистан не разрешиха на дамите да посещават паркове и фитнеси

Поредно ограничаване на талибаните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР