Лидерът на социалистите отказа подкрепа на ГЕРБ на балотажа в

...
Лидерът на социалистите отказа подкрепа на ГЕРБ на балотажа в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На първи тур БСП е втора политическа сила след ГЕРБ

Лидерът на социалистите отхвърли поддръжка на ГЕРБ на балотажа в София

Впечатляващи резултати показа Корнелия Нинова на конференция, на която да се регистрира след първия тур на локалния избор. „ На първи тур имаме определени 44-ма кметове на общини, това ни прави на първи тур втора политическа мощ след ГЕРБ “, разгласи тя.

„ ГЕРБ имат 72, ние имаме 44 общини, където претендентите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на Българска социалистическа партия “, посочи тя. Нинова означи, че на втори тур отиват на 45 балотажа, сред които и огромни регионални центрове - София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

Тя означи, че в 89 общини Българска социалистическа партия е първа или втора мощ за балотаж, това е една трета от общините в България. В 30 % от България Българска социалистическа партия е първа или втора политическа мощ.

В 30 % от България Българска социалистическа партия е първа или втора политическа мощ, обощи соцлидерът.  По отношение на партийните листи, Нинова регистрира, че имат увеличение на поддръжката за Българска социалистическа партия.

На балотажите тя прикани всички да застанат против ГЕРБ - „ Ще беседваме и агитираме всички против модела ГЕРБ в локалната власт, смяната не стана на върха, само че може да стане на изборите в локалната власт “, разяснява тя.

Без да се обръща поименно към Ваня Григорова, Нинова я прикани да се разграничи от възможната поддръжка от страна на ГЕРБ и водачът на партията Бойко Борисов. Тя беше питана за появилата се информация в общественото пространство, съгласно която Борисов бил споделил, че Ваня Григорова е по-добрият претендент.

„ Това, което е споделил Борисов, естествено, че е абслолютно недопустимо “, съобщи тя в коментар на информацията.

31 октомври 2023, 14:51

Борисов: Силата на една партия е в цялата страна, ГЕРБ печели 95 общини и 7 регионални града


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР