Лидерът на Северна Корея откри тържествено нов модерен град в

...
Лидерът на Северна Корея откри тържествено нов модерен град в
Коментари Харесай

Ким Чен Ун откри град на социалистическата утопия, построен изцяло от роби

 Лидерът на Северна Корея откри тържествено нов съвременен град в подножието на заветен връх, от който стартира династията Ким. Това предадоха международните медии. Държавните медии нарекоха новото място " олицетворение на модерната цивилизация ".

В града под връх Пектусан се състоя празненство с музика и фойерверки. Градът носи името Самджийон и е представян в Северна Корея като " социалистическа химера " с нови жилища, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински обекти. Според държавната телевизия Самджийон може да одобри 4000 поданици. Градът е една от най-големите стопански начинания на Ким Чен Ун, като част от устрема на страната към икономическа, военна и културна самостоятелност. Строежът на Самджийон беше забавян от дефицит на строителни материали и работна ръка, в следствие от тежките стопански наказания против Пхенян.

Това накара Ким Чен Ун да разпореди в градежа да се включат юношески бригади, в които участваха дисиденти и бегълци от режима, описвани като " плебеи ". Трудът на участниците в бригадите не се заплащал, а храната била неприятна. Хората са принуждавани да работят над 12 часа на денонощие, в продължение на 10 години. Като премия обаче те имат шанса да влязат в университет или да бъдат признати в ръководещата Работническа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР