Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предупреди висшите представители

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предупреди висшите представители
Коментари Харесай

Икономиката на Северна Корея е зле, Ким Чен Ун иска спешен ремонт

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предизвести висшите представители на ръководещата партия за " тежката обстановка " пред стопанската система на страната и прикани за незабавни ограничения.
Неговите мнения, обявени в понеделник от държавните медии, пристигнаха на втория ден от среща на основно партийно заседание, извършена преди крайния период, изтичащ с тази година, подложен на Вашингтон, с цел да промени позицията си по прекъснатите нуклеарни договаряния с Пхенян.
Ким, който управлява срещата, съобщи, че е пристигнало време да се реализира " съдбоносен поврат " в икономическото развиване на Севера.
Той показа на събралите се чиновници " задания за незабавно поправяне на тежкото състояние на главните индустриални браншове на националната стопанска система ", оповестява формалната осведомителна организация KCNA.
Пхенян не разгласява лична икономическа статистика, оставяйки външните оценки като единствените налични данни за финансовите си резултати.
През юли централната банка на Южна Корея пресметна, че засегнатата от глобите стопанска система на Севера се е свила с 4,1% през 2018 година - най-големия спад след опустошителния апетит през 90-те години.
Разговорите за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров изпаднаха значително в невъзможност, откакто при започване на тази година в Ханой се провали втора среща на върха сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Не беше реализирано решение за това какво Пхенян е подготвен да даде в подмяна на облекчение на глобите.
Китай и Русия - най-големите стопански сътрудници на Северна Корея - предложиха облекчение на глобите на Организация на обединените нации, наложени поради нуклеарната оръжейна стратегия на Севера, а Пхенян даде на Вашингтон период до края на годината да предложи нови отстъпки.
Информацията на KCNA показва, че съвещанието на партийното управление почнало третия си ден в понеделник - за първи път от 1990 година насам такива конгреси не престават повече от два дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР