Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предупреди, че е

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предупреди, че е
Коментари Харесай

Китай в бойна готовност за ядрена война със САЩ и Южна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предизвести, че е подготвен да употребява нуклеарните си оръжия при възможен боен спор със Съединени американски щати и Южна Корея, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на известие в севернокорейската държавна организация.

Ким насочи заканата си в тирада във връзка 69-ата годишнина от края на Корейската война и в миг, в който Вашингтон и Сеул ускоряват летните си военни учения.

" Въоръжените ни сили са изцяло готови да реагират при всяка рецесия, а частите ни за нуклеарното въздържане също са в подготвеност да се активизират в цялата си мощност ", безапелационен бе той.

Лидерът на Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че " демонизират “ страната му, с цел да оправдаят враждебната си политика по отношение на нея. Според него фактът, че Вашингтон жигосва рутинните военни действия на Пхенян, като в същото време организира военни учения с Южна Корея, ясно потвърждава американските двойни стандарти.

В речта си Ким Чен Ун дефинира южнокорейския президент Юн Сук-йол като " луд в борбите " и го упрекна, че е стигнал по-далеч от предшествениците си.

Откакто встъпи в служба през май, държавното управление на Юн предприе дейности за усилване на военния съюз сред Сеул и Вашингтон и за подсилване на опциите на Южна Корея да обезврежда нуклеарните закани от страна на Пхенян, в това число и потенциала за изпреварващ удар.

" Абсурдно и самоубийствено е да приказват за военни дейности против страната ни, която разполага с оръжията с безспорна мощност, от които те изпитват най-силен боязън ", заключи Ким Чен Ун.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР