Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун предупреди, че е готов

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун предупреди, че е готов
Коментари Харесай

Ким Чен-ун предупреди, че е готов да използва ядрено оръжие

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун предизвести, че е подготвен да употребява нуклеарните си оръжия при възможен боен спор със Съединени американски щати и Южна Корея, съобщи АП, като се базира на известие в севернокорейската държавна организация осведомителна организация КЦТА.
Прочетете още
Ким насочи заканата си в тирада във връзка 69-ата годишнина от края на Корейската война и в миг, в който Вашингтон и Сеул интензифицират летните си военни учениe.

" Въоръжените ни сили са изцяло готови да реагират при всяка рецесия, а частите ни за нуклеарното въздържане също са в подготвеност да се активизират в цялата си мощност ", съобщи той.

Лидерът на Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че " демонизират “ страната му, с цел да оправдаят враждебната си политика по отношение на нея. Според него фактът, че Вашингтон жигосва рутинните военни действия на Пхенян, като в същото време организира военни учения с Южна Корея, ясно потвърждава американските двойни стандарти.

В речта си Ким дефинира южнокорейския президент Юн Сук-йол като " луд в борбите " и го упрекна, че е стигнал по-далеч от предшествениците си.

Миналия месец Съединени американски щати предизвестиха, че Пхенян може да извърши седми нуклеарен тест във всеки един миг, добавя Би Би Си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР