Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е дал съгласие за

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е дал съгласие за
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се е съгласил САЩ да инспектират ядрения му полигон

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е дал единодушие за инспекция на севернокорейския нуклеарен полигон от американски инспектори, оповестява организация Блумбърг.

В хода на неотдавнашната си среща с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпейо Ким Чен-ун се е съгласил на молбата на Съединени американски щати да инспектират севернокорейския нуклеарен полигон. Лидерът на Северна Корея е отбелязал, че "Пхенян няма аргументи да не замрази работата на полигона, в случай че бъде обезпечена сигурността " на Севера.

Съединени американски щати "разглеждат разнообразни стъпки за инспекция на работата на нуклеарните обекти " на Северна Корея, откакто инспекторите получат публично позволение за достъп до тях.

В събота Ким Чен-ун разгласи, че Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити. Севернокорейският водач сподели, че считано от през днешния ден (бел.ред. 21 април), страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия ден по-рано, показва Българска телеграфна агенция.

Ким аргументира този трагичен поврат с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия. "Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът в северната част на страната извърши своята задача ", сподели той. Това изказване бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР