Лидерът на рали Дакар Стефан Петерханзел е впечатлен от тазгодишното

...
Лидерът на рали Дакар Стефан Петерханзел е впечатлен от тазгодишното
Коментари Харесай

Рали Дакар 2018 напомня на Африка повече отвсякога

Лидерът на рали Дакар Стефан Петерханзел е впечатлен от тазгодишното издание на надпреварата и счита, че то е най-трудното, откогато Дакар се реалокира в Южна Америка. Освен това маршрутът припомня доста повече за африканските терени. Французинът е в комфортна позиция все още и с 27 минути преднина по отношение на съотборника си Карлос Сайнц гледа към рекордния си 14-и триумф на Дакар.
Мъчителните първи пет дни, изпълнени с пясъчни дюни и редица уловки, сложиха завършек на очакванията за победа на Себастиан Льоб, Сирил Депре, Мико Хирвонен и Нани Рома. Звездите на Toyota Насър Ал-Атия и Жиниел де Вилие също претърпяха съществени усложнения и в този момент имат над час закъснение.

El rally más difícil del mundo deja las increíbles dunas del #Perú pero la aventura continúa. No dejes de seguir a nuestros pilotos compatriotas en este reñido #Dakar2018 ¡A ganar!#DakarPerú2018 #PerúParaElMundo

Foto: ASO pic.twitter.com/IRBMrU09il
— MINCETUR Perú (@MINCETUR) January 12, 2018
" Вероятно това е най-трудният Дакар, откогато към този момент го организираме в Южна Америка. Това е най-много поради дюните, които са доста меки и усложняват доста пътя ни. Нямаше ден, в който да караме на нещо друго от дюни. Пет дни единствено пясък и ставаше все по-трудно. Това ужасно доста ми подсети на остарелия Дакар в Африка. Харесва ми този дух на ралито. Откакто рали Дакар е в Южна Америка е малко по-различно. Има доста повече стадии с WRC терени, което не е същото като на Дакар ", показа Петерханзел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР