Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков представи състава на бъдещото

...
Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков представи състава на бъдещото
Коментари Харесай

Нулева толерантност към корупцията. Кирил Петков представи бъдещите министри

Лидерът на "Продължаваме смяната " Кирил Петков показа състава на бъдещото държавно управление. Самият той ще бъде министър председател, а партията му ще има двама вицепремиери и най-вече министри. Коалиционните ѝ сътрудници Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и "Демократична България " ще имат по един вицепремиер.

"Нашите упоритости и очаквания са в този състав да управляваме в идващите четири години и да свършим безусловно всичките си задания ", сподели Петков. Той акцентира, че главен принцип на бъдещото държавно управление ще бъде "нулева приемливост към корупцията ".

Разпределението на постовете в бъдещото държавно управление е следното:
министър-председател - Кирил Петков (ПП);вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите - Асен Василев (ПП);вицепремиер по дейно ръководство - Калина Константинова (ПП);вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността - Корнелия Нинова (БСП);вицепремиер и министър на околната среда и водите - Борислав Сандов (ДБ);вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройството - Гроздан Караджов (ИТН);министър на вътрешните работи - Бойко Рашков (ПП);министър на външните работи - Теодора Генчовска (ИТН);министър на труда и обществената политика - Георги Гьоков (БСП);министър на защитата - Стефан Янев (ПП);министър на правораздаването - Надежда Йорданова (ДБ);министър на образованието и науката - Николай Денков (ПП);министър на опазването на здравето - Асена Сербезова (ПП);министър на културата - Атанас Атанасов (ПП);министър на земеделието - Иван Иванов (БСП);министър на превоза и известията - Николай Събев (ПП);министър на нововъведенията и растежа - Даниел Лорер (ПП);министър на електронното ръководство - Божидар Божанов (ДБ);министър на енергетиката - Александър Николов (ИТН);министър на туризма - Христо Проданов (БСП);министър на спорта - Радостин Василев (ИТН).
На постовете си ще останат актуалните служебни министри Бойко Рашков и Николай Денков, а служебният министър председател Стефан Янев ще остане в ръководството като министър на защитата.

Сред първите приеоритети на държавното управление ще бъде преодоляването на цените на тока, оправянето с COVID-19 посредством ускорение на имунизирането и реформиране на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), сподели Кирил Петков.
 Кирил Петков показва състава на бъдещото държавно управление
По-рано в събота президентът от "Продължаваме смяната " мандат за сформиране на държавно управление, а той му го върна изпълнен.

Това се случи, откакто в петък "Продължаваме смяната " подписа с Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и "Демократична България " за сформиране на държавно управление.

Предстои препоръчаните състав и конструкция на Министерския съвет да бъдат гласувани в Народното събрание в понеделник. Там четирите партии от обединението, а за одобрение на държавното управление са нужни 121 гласа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР