Лидерът на Продължаваме промяната“ Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска

...
Лидерът на Продължаваме промяната“ Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска
Коментари Харесай

Киро си стиска имунитета! Щял да го даде доброволно, но ще изчака: Не разбрахте ли? Не ме е страх

Лидерът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата изиска през днешния ден, разгласява своя позиция във Фейсбук профила си, в която показва: „ Ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън “.
Ето и цялата обява без редакторска интервенция:
“Искането за събаряне на имунитет идва две години откакто прокуратурата разгласи, че няма по какъв начин да проверява Петков за прословутата декларация за поданството му, защото подобен състав на закононарушение не съществува в Наказателния кодекс. ”
До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да създадем цялостна промяна в правосъдната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?
Аз съм горделив, че се отхвърлих от второто си канадско поданство, тъкмо с цел да мога да бъда част от смяната, която идва и която след повече 30 години липса на правдивост най-сетне ще отстрани институционално всички безконтролни и подвластни чиновници на правосъдната система и системата за сигурност.
За моя имунитет: ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР