Лидерът на полската коалиция и евентуален следващ премиер на Полша

...
Лидерът на полската коалиция и евентуален следващ премиер на Полша
Коментари Харесай

Туск: Моравецки разиграва антиукраинската карта за да не разгневи поляците

Лидерът на полската коалиция и възможен идващ министър председател на Полша Доналд Туск упрекна настоящето държавно управление на Матеуш Моравецки в несериозна политика по отношение на Украйна, предава УНИАН.

Така той дефинира „ рецесията ” на общата граница, зародила заради протестни настроения и блокиране на Граничен контролно-пропусквателен пункт от поляците.

„ В началото, и това беше „ вярно “, те (членовете на настоящето правителство) демонстрираха радикална проукраинска позиция, забравяйки за полските ползи. Аа по-късно Моравецки е решил да разиграе „ антиукраинската карта “, с цел да не нервира хората, и в този момент не знае какво да прави по въпроса “, разяснява пред медиите в Сейма Доналд Туск.

„ Това е скандал тъй като, даже по подобен въпрос като митинга на водачите, бяха застрашени нашите фундаментални ползи – връзките с Украйна, Русия, Европа “, сподели политикът.

Според Туск по този метод държавното управление на Моравецки демонстрира „ безучастие в политиката, което не може да бъде простено “. Застрашени са по едно и също време както връзките с Украйна, по този начин и ползите на Полша ", е позицията на опозиционния водач.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР