Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска гаранции за вековната

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска гаранции за вековната
Коментари Харесай

Щом Кирил Петков иска гаранции, и Мицкоски искал гаранции за РСМ

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска гаранции за вековната македонска история и другия от българския македонски език преди подписването на Договор с България, оповестява БГНЕС.

" Ние също желаеме Брюксел да бъде поръчител за македонския език и македонския народ. Ние също по този начин желаеме гаранции от Брюксел и формалните управляващи в София, че до пълноправното участие в Европейски Съюз няма се стигне до това на някоя страна , настоя той.

По негови думи едвам когато РСМ види тези неща на масата, може да договаря за всичко останало.
 Мицкоски: За любовта са нужни двама, България да впише македонците в Конституцията си
Мицкоски: За любовта са нужни двама, България да впише македонците в Конституцията си

Ако София изиска включването на българите в Конституцията на РСМ

" На този стадий сходен контракт, какъвто Ковачевски има намерение да подпише, няма да мине сполучливо в Народното събрание. И тъй като Кирил Петков желае гаранции, аз също желая гаранции . Ако има македонски език, без обяснения, както и македонски народ със лична просвета и история, те ще получат нашата поддръжка ", означи Ковачевски.

Той увери, че Скопие има подготвеност да договаря за своето бъдеще и за по-активно съдействие с България, в това число и Преди това обаче би трябвало да получи гаранции за македонския език и македонския народ.
 Османи: Няма смяна в позицията на РСМ, още се разминава с тази на България
Османи: Няма смяна в позицията на РСМ, още се разминава с тази на България

Диалогът сред двете страни продължава

Според опозиционния водач македонските управляващи желаят да повторят случилото се при смяната на името на страната след подписването на Преспанския контракт.

" Така един ще подпише едностранен контракт, в тази ситуация с българското държавно управление, и всеки един, който ще бъде против това съглашение, което аз персонално чакам да бъде директно против идентичността ни , ще бъде разгласен за антиевропеец, а всеки, който ще го поддържа, ще бъде про-ЕС. Тогава ще стартира напън против депутатите и унижението на Народното събрание. Но този филм ние към този момент сме го гледали " , акцентира Мицкоски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР