Лидерът на най-голямата партия на албанците в Северна Македония, Демократичният

...
Лидерът на най-голямата партия на албанците в Северна Македония, Демократичният
Коментари Харесай

Али Ахмети: Без албанско-сръбско помирение няма сигурност в региона

Лидерът на най-голямата партия на албанците в Северна Македония, „ Демократичният съюз за интеграция ”, Али Ахмети сподели, че за реализиране на сигурност и непоклатимост в района би трябвало да има албанско-сръбско помиряване и добави, че една от стъпките за това е признаването на независимостта на Косово от Сърбия, оповестява Kljan Kosovo.

„ Следователно, без албанско-сръбско помиряване стабилността и сигурността са накърнени освен в Косово и Сърбия, само че и отвън тях “, сподели Ахмети.

Според него има няколко стъпки, с цел да се стигне до това помиряване.

" Сърбия би трябвало най-сетне да признае Косово като страна, Косово би трябвало да заеме полагащото му се място във всички интернационалните институции, в Организация на обединените нации, не би трябвало да има спънки, би трябвало да бъде прието от страните от Европейски Съюз ", добави Ахмети.

Той съобщи, че задачата на Северна Македония е да се причисли към Европейския съюз и да отстрани границите.

Ахмети прибавя, че Северна Македония желае да няма проблеми със съседите си, да живее в мир, непоклатимост и сигурност, тъй като, както прибавя, това е методът да се построи бъдеще за новите генерации.

„ Не им позволявайте страданието, което ние, като потомство, преживяхме. Новите генерации не знаят по какъв начин сме били образовани и страдахме, само че през днешния ден албанците в Северна Македония имат три университета “, сподели Ахмети.

Той уточни още, че албанското знаме е неприкосновено даже в публична приложимост в Северна Македония, тъй като, както споделя, всеки „ кмет, който няма червено-черно знаме на масата и пред общината, ще бъде осъден “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР