Сенаторите ще се срещнат със Зеленски в четвъртък

...
Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър и лидерът на
Коментари Харесай

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър и лидерът на малцинството Мич Макконъл ще бъдат домакини на среща на всички сенатори с украинския президент Володимир Зеленски в четвъртък, според помощник на ръководството.

Зеленски пътува до САЩ, за да присъства на годишното Общо събрание на ООН във вторник и сряда в Ню Йорк. След това той ще пътува до Вашингтон, за да се срещне с президента Байдън в Белия дом в четвъртък, каза миналата седмица съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

Пътуването му идва в момент, когато администрацията на Байдън иска от Конгреса да разреши още 13,1 милиарда долара военно финансиране за Украйна. Конгресът е разделен относно допълнителното финансиране, като консервативни републиканци призовават за прекратяване на подкрепата от САЩ.

първото известно пътуване извън Украйна от началото на войната Зеленски посети Вашингтон през декември 2022 г., за да говори на съвместно заседание на Конгреса и да се срещне с г-н Байдън. Зеленски благодари на САЩ за продължаващото финансиране, като го нарече „инвестиция в глобалната сигурност и демокрация“.

Nikole Killion допринесе за докладване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР