Лидерът на Мианма Аун Сан Су Чжи отхвърли днес пред

...
Лидерът на Мианма Аун Сан Су Чжи отхвърли днес пред
Коментари Харесай

Су Чжи отрича пред Международния съд обвиненията в геноцид срещу рохингите

Лидерът на Мианма Аун Сан Су Чжи отхвърли през днешния ден пред Международния съд в Хага обвиняванията, че нейната страна е направила геноцид против мюсюлманското малцинство рохинги, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Гамбия заведе дело против Мианма в Международния съд с претекста, че азиатската страна е нарушила Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид от 1948 година, като е направила всеобщо и редовно жестокости във военната акция от август 2017 година

Как се оправда Су Чжи

В началото на речта си в отбрана против обвиняванията носителката на Нобелова премия Аун Сан Су Чжи оспори изказванията, че случилото се в мианмарския щат Ракхайн дава отговор на дефиницията за геноцид. Тя акцентира, че по време на войните на Балканите през 90-те години е имало няколко всеобщи прогонвания на хора, които не са били геноцид.

" Международното правораздаване устоя на изкушението да употребява това правно определение, тъй като отсъстваше съответното желание да бъде унищожена напълно или частично въпросната група ", уточни тя пред съда.

Аун Сан Су Чжи добави, че проблемите в щата Ракхайн, където живее мюсюлманското малцинство рохинги, " датират от епохи " и че Гамбия, която заведе делото против Мианма, е показала нещата по повърхностен и подвеждащ метод.

Су Чжи призна, че в някои случаи армията може да е употребила непропорционална мощ, само че акцентира, че спорът в западната част на Мианма " е комплициран и не е елементарен за схващане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР