Лидерът на Кремъл Владимир Путин оправда оттеглянето на Русия от

...
Лидерът на Кремъл Владимир Путин оправда оттеглянето на Русия от
Коментари Харесай

Путин се оплаква от Европейския съд по правата на човека

Лидерът на Кремъл Владимир Путин оправда отдръпването на Русия от Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), заявявайки, че той е все по-пристрастен към политиката.

Според ТАСС през днешния ден в Деня на съветските съдии и на среща на съдиите от арбитражните и военните съдилища и съдилищата с обща пълномощия Путин е декларирал, че " обособени решения на съда - Европейски съд по правата на човека - са с " искрено политически темперамент ", а в последно време това е придобило " непоносим темперамент ". " Предразсъдъците и пристрастията, колкото и да са оправдани, във всички случаи са безусловно неприемливи за правосъдната система ", сподели Путин.

Русия беше , в резултат на което не е член на Европейската спогодба за правата на индивида от септември месец. Въпреки това в Съда по правата на индивида към момента се преглеждат няколко хиляди каузи против Москва. Москва към този момент разгласи, че няма да се съобрази с решенията, а и одобри федерални закони, съгласно които решенията на Европейски съд по правата на човека, влезнали в действие след 15 март 2022 г, не подлежат на осъществяване в Русия.

Руският президент Владимир Путин изясни, че Руската федерация е спряла да извършва решенията на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), защото те са политизирани, пристрастни и неприемливи.
 Русия стопира да извършва решенията на Европейския съд по правата на индивида
Русия стопира да извършва решенията на Европейския съд по правата на индивида

Паричните обезщетенията по влезлите в действие правосъдни решения ще се изплащат единствено в рубли

Владимир Путин отбелязва, че " аргументите за сходна стъпка са явни ". " Някои решения на този съд са искрено политизирани ", а такава политизация е съществувала от дълго време, само че " в последно време тя просто е станала неприемлива ".

Освен това в процесуалното ни законодателство бяха импортирани промени по отношение на преразглеждането на правосъдни актове, постановени от съветските съдилища въз основа на решения на Европейски съд по правата на човека ", съобщи президентът. Той обръща внимание на обстоятелството, че " от процесуалните кодекси са изключени наредбите, съгласно които решенията на Европейски съд по правата на човека са съображение за преразглеждане на правосъдните актове във връзка с нови или новооткрити условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР