Лидерът на Кремъл направи коментара в писмо до участниците на

...
Лидерът на Кремъл направи коментара в писмо до участниците на
Коментари Харесай

Путин: Никой не може да спечели ядрена война frognews.bg

Лидерът на Кремъл направи коментара в писмо до участниците на конференция за Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие (ДНЯО), след повече от пет месеца от войната в Украйна.

" Ние изхождаме от обстоятелството, че в нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да се разпростира, и се застъпваме за идентична и неделима сигурност за всички членове на международната общественост “, сподели той.

Думите му на форума на ДНЯО наподобява имаха за цел да внесат успокоителна нотка и да показват Русия като виновна нуклеарна мощ. Уверенията му обаче изцяло опонират на други изказвания на Путин, разтълкувани от Запада като имплицитни нуклеарни закани.

В тирада на 24 февруари, когато стартира съветската инвазия в Украйна, Путин многозначително се базира на съветския нуклеарен боеприпас и предизвести външните сили, че всеки опит за интервенция ще " докара до такива последици, каквито в никакъв случай не сте срещали в историята си ".

Дни по-късно той подреди съветските нуклеарни сили да бъдат приведени в нараснала бойна подготвеност.

Войната увеличи геополитическото напрежение до равнища, невиждани от Кубинската ракетна рецесия от 1962 година, като политици както в Русия, по този начин и в Съединените щати приказват обществено за риска от Трета международна война, предават от организация " Ройтерс ".

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс сподели през април, че поради неуспехите, които Русия е претърпяла в Украйна, " никой от нас не може да одобри с лека ръка опасността, подбудена от евентуално прибягване до тактически нуклеарни оръжия или нуклеарни оръжия с ниска мощ ".

Русия, чиято военна теория разрешава потреблението на нуклеарни оръжия при положение на екзистенциална опасност за съветската страна, упрекна Запада, че води " прокси война “ против нея посредством въоръжаване на Украйна и налагане на наказания на Москва.

През април Русия организира първо тестово изстрелване на новата си междуконтинентална балистична ракета " Сармат ", способна да нанася нуклеарни удари против Съединените щати, и съобщи, че възнамерява да разположи оръжията до есента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР