Лидерът на известната с фиксацията си в сирийците Партия на

...
Лидерът на известната с фиксацията си в сирийците Партия на
Коментари Харесай

Разцепление: най-радикалният националист подкрепи Кълъчдароглу

Лидерът на известната с фиксацията си в сирийците Партия на успеха в Турция поддържа главния съперник на президента Реджеп Тайип Ердоган на изборите в неделя.

Новината, от Юмит Йоздаг и от самия Кемал Кълъчдароглу, бе в международните медии и организации като " противотежест " на решението на третия претендент на президентския избор,. Тази стъпка усилва залога на избори, в които Ердоган към момента се счита за победител.

Оган получи 5.17% от вота или над 2.83 млн. гласа - повече, в сравнение с е разликата сред Ердоган и Кълъчдароглу. Подкрепящият го Алианс на предците, в който бе партията на Йоздаг, в същото време взе над 1.3 млн., като по-голямата част са таман за Партията на успеха.

Рязко сгъстяване на тона

Партията на Йоздаг разгласи в деня, когато Оган уточни Ердоган тази седмица, че алиансът се разпуска и всяка партия ще взема решение сама. И двамата са някогашни фрагменти на крайнодясната Партия на националистическото деяние (ПНД), която се трансформира във в действителност съдружен сътрудник във властта в последните седем години.

Какви апели ще насочат водачите в националистическия лагер, е значимо: е. В последната седмица Кълъчдароглу втвърди тона по изключително сензитивната за тях тематика за сирийците (над две трети от 5 млн. мигранти) и даде обещание те да бъдат върнати в страните на генезис, в случай че той стане президент.

 Страх: Кълъчдароглу прекатурна тактиката преди балотажа Страх: Кълъчдароглу прекатурна тактиката преди балотажа

Съюзът на Кълъчдароглу с Йоздаг обаче може да навреди на поддръжката измежду гласоподавателите му кюрди: двамата подписаха протокол, съгласно който страната ще може да назначава свои избраници на мястото на кметове, отстранени за " връзки с тероризъм ". Тази процедура, осъществявана и в този момент при Ердоган, може да отчужди доста кюрди, дали своят вот за него, защото до сходни стъпки се прибягваше в провинции, където те са болшинство. Освен това Кълъчдароглу бе оповестил, че тази процедура ще престане, като част от предизборната си стратегия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР