Лидерът на Изправи се България очерта важния разлом на тези

...
Лидерът на Изправи се България очерта важния разлом на тези
Коментари Харесай

Мая Манолова: За Изправи се България има една генерална червена линия и това е линията на бедност в Българ...

Лидерът на Изправи се България очерта значимия разлом на тези избори - сред партиите на мира и тези, които са склонни да въвлекат България във война. Тя бе безапелационна, че Изправи се е партията на мира.

 

В студиото на Денят стартира Мая Манолова показа петте стъпки от избавителния проект на групировката. Предвижда се внасяне на законопроект за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш, като значима част от него е въвеждането на понятието енергийно безпаричен. Въз основа на редица европейски критерии за енергийно небогати се дефинират всички хора, чиито разноски за енергийни сметки надвишават 10% от приходите в семействата. В закона е планувано всички енергийно небогати да получат обезщетения от българската страна за цялото нарастване на енергийните им сметки. „ Едновременно с това ние ще предложим и законодателство което да ореже облагите и на търговците на ток, и на ВИК сдруженията " – показа още Манолова. България е една от страните съществени производители на ток в Европа и на този декор е неприемливо цената да скочи над 1000 лева

 

„ Това е неуместно и спекулативно и донесе облаги на една дребна част търговци и енергийни производители. Трябва да се постави точка и цялото вътрешно ползване да мине на контролиран пазар с таван цената на тока до 150 лева ". По думите на ръководителя на Изправи се България това е естествената цена, която обезпечава облаги и на АЕЦ Козлодуй, и на ВИ-тата, и на топлоцентралите. Таван на цената на бензина и дизела с 1 лев надолу от актуалните е различен значим приоритет на групировката, дружно с таван на 8 хранителни продукта от дребната потребителска кошница. Повишаване на приходите и действително преизчисление на пенсиите е едно от първите неща в работата на Изправи се България в идващия парламент.

 

По думите на Манолова новата групировка не е склонна да прави взаимни отстъпки с болшинства в Народното събрание и упорства за обществено болшинство, което да обезпечи поддръжката за точките от Спасителния проект на групировката.

 

" Апелирам към българските пенсионери преди да отидете да гласувате на 2 октомври вижте на уеб страницата на НОИ  следващата неистина на четворната коалиция за преизчислението на вашите пенсии. Прехваленото преизчисление в действителност се отнася единствено за 1/3 от пенсионерите, то е приблизително с 8,6%  и оставя без стотинка повече най-нуждаещите се, хората с увреждания, тези които са на обществена пенсия за неработоспособност, на обществена пенсия за беднотия " – добави Манолова. Справедливото преизчисление, което е заложено в избавителния проект на Изправи се България ще бъде направено въз основа на приходите от 2021 година Наред с изложените стъпки, екипът на Манолова плануват закони за банките, колекторите, частните правосъдни реализатори, закон за частния банкрут в така наречен приоритет „ стоп на дълговото иго ".

 

Манолова акцентира, че тя и екипът й не са подготвени да вършат взаимни отстъпки с целите, които са си сложили, защото те са животоспасяващи. Линията на беднотия в България е генералната алена линия,която стои за групировката и тя би трябвало да бъде заличена.

Манолова изрази убеденост, че на идните избори хората ще дадат своя потребен глас за самите себе си, за партиите, които адресират непосредствено техните съответни проблеми и потребности, каквато е Изправи се България под №17.

 

Платен материал
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР