Лидерът на Има такъв народ Станислав (Слави) Трифонов не е

...
Лидерът на Има такъв народ Станислав (Слави) Трифонов не е
Коментари Харесай

Слави Трифонов крие имуществото си от КПКОНПИ

Лидерът на " ИТН " Станислав (Слави) Трифонов не е подал наложителна по закон декларация за имущество и ползи. Информацията е предоставена на Mediapool след питане по реда на Закона за достъп до социална информация и е годна към 16 май. Антикорупционният закон задължава всеки ръководител на политическа партия, която получава държавна дотация, да подава такава декларация до 15 май.

Към 23 юни все по този начин няма данни Трифонов да е подал имуществена декларация със забавяне, прецизираха от КПКОНПИ пред Въпросът е предизвикан от обстоятелството, че водачът на Има Такъв Народ не попада в обществения лист на лицата, които не са подали заявления, нито в този на лицата, които са подали. Двата листата са наложителни за издание на уеб страницата на КПКОНПИ.

Всеки политически водач, получаващ държавна дотация, е длъжен да подаде встъпителна декларация, в която да заявява имуществото си. Декларация за имуществото и ползи се попълня и подава без значение, че не е налице смяна на имуществото, като се отбелязва, че няма нови условия за обявление за съответната година.

Трифонов е бил длъжен да подаде декларация сега, в който партията му стартира да получава държавна дотация. Това се е случило за първи път след парламентарните избори през април, когато " ИТН " са втора политическа мощ.

Преди близо година, на 1 юли 2021 година водачът на " ИТН " признава във фейсбук коментар, че партията му получава държавна дотация, въпреки и в понижен размер. Има Такъв Народ взима по 1 лев на получен глас дотация от страната към юли м.г. Това задължава водача на Има Такъв Народ да подаде в период до един месец след приемането на дотацията своята имуществена декларация. Близо година по-късно това не се е случило.

До този миг Слави Трифонов не е коментирал аргументите за неподаването на имуществена декларация.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР