Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с нов статус

...
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с нов статус
Коментари Харесай

Слави Трифонов: вярвате ли, че Василев, Борисов, Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов с нов статус във фейсбук на тематика имуществената му декларация и парите, с които разполага партията.

„ От разнообразни страни слушам въпроси, преминаващи в викове: “Декларацията, Слави, за какво не си подал имуществена декларация, нали си водач на партия, която получава партийна дотация, да забележим ние какви пари имаш”, стартира той.

Трифонов разяснява, че по закон партията е трябвало да получи 4 229 032 лв. под формата на дотация, само че защото референдума, проведен от него, ясно е било показано, че дотацията би трябвало да е 1 лев, Има Такъв Народ е върнала 3 755 528 лв. в държавния бюджет.

„ Нито една друга партия не е постъпила по този начин. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия, нито Движение за права и свободи, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”. Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв би трябвало да е размерът на дотацията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е огромен скандал в медиите “, написа Трифонов.

Относно имуществената му декларация, към която има голям брой спекулации за какво не е подадена, Трифонов разяснява, че той е платил налозите си, както и санкция за това, че не е подал декларация.

„ В метода, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си налозите и единствено ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, тъй като се е случило по малкия екран “, разяснява водачът на Има Такъв Народ.

„ Бих могъл да съм недоброжелателен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкоз пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са създали инспекция на изброените нагоре лица. Т.е. този, който би трябвало да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-много - нарушил ли съм закона, този, който би трябвало да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и облекчаване на жълто любознание. Това мисля аз за морала и закона “, добавя още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР