Лидерът на Хонконг Кари Лам защити действията на правителството й

...
Лидерът на Хонконг Кари Лам защити действията на правителството й
Коментари Харесай

Кари Лам похвали забележително ефективния закон за националната сигурност в Хонконг

Лидерът на Хонконг Кари Лам отбрани дейностите на държавното управление й и Пекин против опозицията и похвали остро подлагания на критика закон за националната сигурност, написа " Гардиън ".

Лам изнесе годишната си политическа тирада пред законодателния съвет. На съвещанието на локалния парламент не участваха представители на опозицията след подадените всеобщи оставки по-рано тази седмица. Кари Лам трябваше да се обърне към събранието през октомври, само че го отсрочи поради съвещания с Пекин.
 Хонконгският деятел Джошуа Уонг застрашен от 5 година затвор
Хонконгският деятел Джошуа Уонг застрашен от 5 година затвор

Уонг е упрекнат в насърчаване и образуване на неразрешено събиране

Тя акцентира, че Хонконг е претърпял съществени проблеми , в това число всеобщите митинги, утежняването на икономическата обстановка и увеличената безработица поради пандемията, а в допълнение към това и " заканите пред националната сигурност поради непозната интервенция ".
 Снимка 506843
Източник:

През последната година Хонконг претърпя най-големите политически провокации от връщането му на родината , означи Кари Лам.
 Европейски Съюз изисква Китай да промени разпоредбите за депутатите в Хонконг
Европейски Съюз изисква Китай да промени разпоредбите за депутатите в Хонконг

Това още повече подкопавало автономията на Хонконг

Според нея неустойчивостта е вследствие на " злонамерени хора под въздействието на външни сили " и упрекна придвижванията за самостоятелност в опълчване на централното държавно управление и хонконгската администрация, молене на непознати сили да се намесят в делата на Хонконг и даже да наложат наказания. По думите й това е интервенция във в ътрешните каузи на Китай и опасност за националната сигурност.
 Снимка 506844
Източник:

През последните 18 месеца полуавтономният статут на Хонконг, обезпечен до 2047 година, е съществено нападнат след интервенция на Пекин в ръководството на града, което докара до недоволство, че ерата " Една страна - две системи " завършва . Масовите митинги накараха китайското държавно управление да предприеме дейности против продемократичните придвижвания. Повече от 10 000 души са задържани, в това число минимум 31 души след нарушаване на признатия през . Отделно преди дни бяха признати нови правила или друго тълкувание, които доведоха до дисквалифицирането на депутати от опозицията.
 Всички продемократични депутати в Хонконг подадоха оставка
Всички продемократични депутати в Хонконг подадоха оставка

Масовите оставки значат, че в Народното събрание ще има прокитайци

Всичко това бе предпазено от Лам по време на обръщението. Според нея Пекин не е имал различен вид с изключение на да се намеси и да предприеме дейности с новия закон за националната сигурност , който по думите й е " удивително ефикасен за възобновяване на стабилността ".

Тя се похвали също, че деятелите за самостоятелност на Хонконг са смазани и това е довело до забележителен спад на насилието по улиците на града.

Кари Лам заяви, че повече от 2300 души са преследвани за разнообразни закононарушения.
 Хонконг отстранява
Хонконг отстранява " непатриотични " законодатели по бързата процедура

Това планува резолюция, призната от Китай

Този месец местата си в Народното събрание на Хонконг след приемане на резолюция, която разреши дисквалифицирането им без съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР