Лидерът на ХДС Ангела Меркел гледа към лидера на социалдемократите

...
Лидерът на ХДС Ангела Меркел гледа към лидера на социалдемократите
Коментари Харесай

Германия ще отнема паспортите на джихадисти с двойно гражданство


Лидерът на ХДС Ангела Меркел гледа към водача на социалдемократите Мартин Шулц, а зад тях е водачът на ХСС Хорст Зеехофер

При договарянията си за коалиция Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и консервативният блок на Християндемократическия и християнсоциалния съюз (ХДС/ ХСС) се договориха да засилят ограниченията за сигурност в страната, заяви медийна група " Функе ".

Ако сформират ново държавно управление, социалдемократите и консерваторите имат намерение да одобряват закон, по силата на който ислямистките бойци с двойно поданство ще може да бъдат лишавани от немския си паспорт.

Преговарящите партии считат да разширят видеонаблюдението на площади и гари и да усилят числеността на чиновниците на правораздаването с 6000 души.

Според проекта на ГСДП и ХДС/ ХСС в немските сили за сигурност ще бъдат назначени 7500 нови сътрудници.

Значително подкрепление се чака и в службите за битка с киберпрестъпността.

По-рано през седмицата договарящите се схванаха по някои от най-деликатните първоси. Първо те реализираха пробив по противоречивия въпрос за събирането на мигрантските фамилии.

После се споразумяха по климатичните цели за 2030 година, в което наблюдаващите видяха знак за постоянен прогрес в договарянията.

Партиите се схванаха за фиксиране на пенсионните вноски, разпределени сред служащите и работодателите, на 20 % от трудовото заплащане до 2025 година, както и по стъпки за откриване на още 8000 работни места в областта на обществените грижи и за възстановяване на заплащането.

Консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите реализираха единодушие по енергетиката и селското стопанство, само че към момента имат разногласия за опазването на здравето, отбелязва Ройтерс.

Страните се надяват да се договорят бързо по въпроси като финансите, жилищното строителство и наемите.

Двата лагера са си сложили за цел до края на днешния ден да стигнат до договорка за възобновяване на огромната обединението, която ръководи най-голямата стопанска система в Европа от 2013 година, въпреки че някои политици считат, че договарянията ще продължат и на следващия ден и даже във вторник.

Най-голямата европейска стопанска система е без държавно управление от изборите в края на септември – най-дългият сходен интервал от основаването на модерна Германия през 1949 година

Членовете на ГСДП ще би трябвало да одобрят с гласоподаване всякакво подписано от водачите им съдружно съглашение, само че измежду поддръжниците на левоцентристите пораства скептицизмът за нов съюз с Меркел, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР