Лидерът на гръцката опозиция Алексис Ципрас внесе вот на недоверие

...
Лидерът на гръцката опозиция Алексис Ципрас внесе вот на недоверие
Коментари Харесай

Гръцката опозиция внесе вот на недоверие

Лидерът на гръцката съпротива Алексис Ципрас внесе избор на съмнение против държавното управление и прикани премиера Мицотакис да подаде оставка поради абсурда с подслушването на телефонни диалози, съобщи „ Greek Reporter ”.

Лидерът на СИРИЗА съобщи, че министър-председателят Кириакос Мицотакис не може да продължи да заема поста си, откакто показа в Народното събрание доказателства, че гръцките разследващи служби са подслушвали телефона на някогашния министър на енергетиката Костис Хацидакис и висши чиновници в региона на защитата.

Сред тях са: началника на Генералния щаб Константинос Флорос, началника на сухопътните войски Хараламбос Лалусис и генералния шеф на отдела за вложения в защитата и въоръжението Теодорос Лагиос.

Ципрас съобщи, че имената на горепосочените са му били предадени след следствие на държавния орган за отбрана на персоналните данни (ADAE).

Шефът на ADAE Христос Раммос изпрати писмо до ръководителя на Камарата на представителите, партийните водачи и министъра на правораздаването по отношение на следствието на неговата организация по случая с подслушването на телефони.

При внасянето на предлагането за избор на съмнение Ципрас съобщи, че " министър-председателят и държавното управление са неотменимо отговорни ".

Парламентарните диспути по вота на съмнение стартират през днешния ден и ще приключат в петък с гласоподаване. За да бъде утвърдено, са нужни 150+1 гласа, което се счита за малко евентуално.

Ципрас неведнъж е призовавал Мицотакис да подаде оставка и да се проведат предварителни избори. Лидерът на СИРИЗА твърди, че страната не може да отиде на избори, които би трябвало да се проведат някъде след април, до момента в който остава сянката на абсурда с подслушването на телефонни диалози. /БГНЕС

Атина / Гърция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР