Лидерът на гръцката опозиционна партия Нова демокрация - Кирякос Мицотакис

...
Лидерът на гръцката опозиционна партия Нова демокрация - Кирякос Мицотакис
Коментари Харесай

Гръцката опозиция обещава да намали ДДС до 11 на сто

Лидерът на гръцката опозиционна партия Нова народна власт - Кирякос Мицотакис даде обещание да понижи налога върху добавената стойност на обвързваните с туризма услуги до 11%, в случай че бъде определен за министър-председател.

Председателят на Консервативната партия сподели, че в случай че бъде определен, Данък добавена стойност за услуги като храна и питиета и настаняване ще бъде неотложно понижен до 13% и до 11% по-постепенно от настоящето равнище от 24%. Мицотакис сподели, че чака мярката да се изплати, защото ще бъде осъществена дружно с акция за увеличение на непаричните покупко-продажби и стъпки за битка с укриването на налози.

„ Смятам, че това е мярка, която автоматизирано ще подкрепи самия туристически артикул и няма да има доста фискално влияние, както и през 2013 и 2014 година “, сподели Мицотакис, като се базира на понижение на налозите, въведено от държавното управление на Нова народна власт беше на власт по това време. Той добави, че неговата партия възнамерява да приложи единствено две данъчни ставки надлежно от 11 и 22%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР