Лидерът на гръцката опозиционна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис заяви,

...
Лидерът на гръцката опозиционна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис заяви,
Коментари Харесай

Гръцки опозиционен лидер за спора за името на Македония: Двайсет години живеем с този нерешен въпрос, ще можем още 2-3 години

Лидерът на гръцката опозиционна партия Нова народна власт Кириакос Мицотакис съобщи, че в случай че той носи политическа отговорност за дългогодишния спор за името на Македония, този спор ще продължи, до момента в който не се откри решение, служещо на гръцките национални ползи, съобщи организация МИА.

“Двайсет години живеем с този проблем, с този неуреден въпрос, ще можем да живеем по този начин още 2-3 години”, сподели Мицотакис в изявление за телевизия Скай, отговаряйки на въпрос какво би подхванал в договарянията за името, в случай че той е министър председател.

Лидерът на консерваторите посочи, че Нова народна власт в никакъв случай не е казвала, че не желае решение на разногласието, само че счита, че решението би трябвало да бъде съгласно гръцките условия. Националната рамка в договарянията за името съгласно него би трябвало да включва освен самото име, а и някои наложителни условия като внасянето на ремонти в конституцията на прилежащата страна и изключването на иредентизма.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР