Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц заяви днес, че

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц заяви днес, че
Коментари Харесай

Мартин Шулц направи завой на 180 градуса

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц съобщи през днешния ден, че тя ще се включи в диалозите за превъзмогване на политическата рецесия, която не разрешава основаването на ново държавно управление в страната към този момент два месеца след парламентарните избори през септември, съобщи Асошиейтед прес.

На конференция в Берлин през днешния ден Мартин Шулц съобщи, че неговата левоцентристка партия е подготвена дружно с други партии да разисква "много намерено по какъв начин ГСДП може да способства за сформирането на ново държавно управление ". Той уточни, че управлението на партията е взело това решение поради възприятието си на отговорност пред Германия и Европа след неуспеха на напъните за сформиране на трипартийна коалиция.

АП отбелязва, че тези негови думи са "завой на 180 градуса " от предходната позиция на Шулц, която изключваше всякакво присъединяване в бъдещо държавно управление след загубата от консервативния блок на канцлерката Ангела Меркел в изборите на 24 септември.

Шулц означи, че неговата партия е решила да направи преоценка на позицията си след вчерашната среща с президента Франк-Валтер Щайнмайер, на която той прикани всички съществени политически партии към договаряния, откакто Меркел не съумя да сформира коалиция вследствие на консултациите си със Зелените и със Свободните демократи.

"Федералният президент насочи прочувствено послание, призовавайки партията към договаряния, и ние няма да го пренебрегваме ", писа Шулц в Туитър. "Ако договарянията доведат до това ние да вземем присъединяване под някаква форма в основаването на държавно управление, решение по този въпрос ще вземат посредством гласоподаване членовете на партията ", акцентира водачът на ГСДП, представен от Ройтерс.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР